Vijesti

Potencijalna GTA VI oružja otkrivena su u RDR 2

Rockstar ima naviku svoje nove igre razotkrivati kroz datoteke starih igara. Napravljeno je to s GTA V u Max Payne 3, a prošle godine u datotekama Red Dead Redemptiona 2 pronađeni su tragovi misterioznog Project Americas – naslova koji se već dulje vrijeme u leakerskim krugovima uzima kao referenca za novi GTA.

Prema informacijama iz pouzdanih i manje pouzdanih krugova, GTA VI je uvelike inspiriran serijom Narcos, švercerskim rutama kokaina iz 80-ih i 90-ih, pa bismo osim klasične lokacije u SAD-u trebali imati još jednu latino lokaciju iz Južne ili Centralne Amerike.

Data mineri i dalje neumorno kopaju po datotekama RDR2, a jedan s GTA foruma pronašao je jedan u kojem se spominju moderna oružja koja nebi trebala imati veze s radnjom RDR2 smještenom na sami kraj 19. stoljeća (jedan dio igre odvija se i nešto kasnijeg datuma, ali ne previše daleko).

Navode se oružja poput AK47 i L1A1, a spominje se i Browning pištolj. Mnogi će pomisliti kako se radi o unosima zaostalima još iz GTA V, ali u GTA V postojala je samo izvedenica AK47 jurišne puške. L1A1 se u raznim izvedenicama koristi još od 50-ih godina prošlog stoljeća, slično kao i Browning Hi-Power pištolj. Zanimljivo, oba oružja bila su popularna među narko kartelima 80-ih, što je još jedna referenca u korist Project Americas i GTA VI.

Podsjećamo kako je Rockstar prije samo mjesec dana ozbiljno i nedvosmisleno hintao GTA VI i to u najnovijoj GTA Online nadogradnji. Naime, zagonetka u traileru otkrila je koordinate lokacije koja s oblikom ceste tvori rimski broj 6. Tokom iduće godine službenih i manje službenih referenci na novi GTA bit će sve više i više, a vjerujemo kak će nam 2021. godina donijeti i prvi trailer.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close