Vijesti

Potpredsjednik vlade Ukrajine poziva PlayStation i Xbox da blokiraju Rusiju

Nakon što je Rusija napravila invaziju na Ukrajinu, suverenu zemlju te ujedno i članicu UN-a, zapadne zemlje su se ujedinile u nametanju ekonomskih sankcija. Potpredsjednik vlade Ukrajine sada je krenuo lobirati i na privatne tvrtke, kojima pritisak stavlja javnim objavama na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mykhailo Fedorov tako je pozvao Tima Cooka da povuče Appleove proizvode iz Rusije. Apelirao je na Spotify da dopusti popularnim ukrajinskim glazbenicima promijeniti naslovne slike albuma koje bi ruskim slušateljima ukazivale na to što se događa u Ukrajini. Nakon što su Facebook i Twitter ograničili doseg ruskih režimskih medija, Fedorov ih zamolio ih je da kompletno blokiraju pristup aplikacijama u Rusiji, a isto je poručio Googleu i Youtubeu. Za isto je zamolio i kripto mjenjačnice, a sada stižemo do nama bitnog u kontekstu gaming sadržaja.

“Ako podržavate ljudske vrijednosti, morali biste napustiti rusko tržište”, potpredsjednik vlade Ukrajine poručio je Xboxu i PlayStationu, ali i svim ostalim developerima, izdavačima te esport organizacijama od kojih se traži zabrana nastupa ruskim predstavnicima.

Prema posljednjim istraživanjima Rusija broji preko 70 milijuna gamera. Kada bi se ograničio pristup mrežnim uslugama najvećim gaming platformama današnjice, to bi zasigurno utjecalo na percepciju dijela ruskog naroda u svezi rata u Ukrajini, a koji dobrim dijelom zbog domaće propagande zapravo nisu svjesni što se događa.

Takva je barem logika kojom se vode političari iz Ukrajine, a zasad još uvijek nema službenih reakcija.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano