Vijesti

Potvrđena je Horizon kooperativna online multiplayer igra

Guerilla Games, Sonyjev studio iza Killzone i Horizon serijala novim oglasima za zapošljavanje otkrio je svoj naredni projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put Guerilla nije ostavila previše prostora za interpretaciju. “Tražimo (umetni radnu poziciju) kako bismo proširili Horizon univerzum prema online multiplayer publici”, navodi se u nekoliko oglasa od njih nekoliko desetaka aktualnih. Između ostalih, traže se dizajneri s posebnim zadatkom – “kreirati spektakularne, izazovne i nezaboravne mašine za kooperativne borbe.”

O Horizon kooperativnom multiplayer projektu šuška se već neko vrijeme. Navodno je multiplayer bio planiran i za Forbidden West, od čega se tokom razvoja ipak odustalo u korist nekih drugih elemenata. Tako imamo drugi veliki PlayStation IP u nekoliko godina koji je online multiplayer odvojio u zaseban naslov. Drugi je The Last of Us Part II.

Osim online multiplayera, trenutno su u razvoju još dva bitna Horizon projekta. Burning Shores je prva velika ekspanzija za Forbidden West te izlazi 19. 4. iduće godine. A Horizon Call of the Mountaint je launch naslov za PlayStation VR 2.

Igra

Povezano