Vijesti

Potvrđeni su MGS-ovi za PC, a remake originala bi trebao doći na PS5

Jučerašnja glasina o dolasku Metal Gear igara na PC obistinila se kroz nama najdražu svjetsku regulatornu agenciju koja redovito javlja dolazak novih igara prije svih. Izdavači je mrze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se, naravno, o Tajvanskoj agenciji za dobno ocjenjivanje igara, a potvrđeni su Metal Gear, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Substance te kolekcija Castelvania i Contra igara. Dakle, Konami se raspištoljio, međutim, prema dostupnim slikama radi se tek o portovima.

Remake za PlayStation 5

I dok su glasine od jučer potvrđene i Metal Gear naslovi zaista stižu na PC, stiže još jedna glasina i to uz dosad uvijek pouzdanog izvora. Doduše, Youtube kanal RedGamingTech dosad je primarno javljao hardverske informacije, posebno iz tabora AMD-a, ali čovjek se zaista dokazao i jedan je od rijetkih kojem se vjeruje.

Kako kaže, i posebno naglašava, pouzdani izvor mu je potvrdio kako je punokrvni remake prvog Metal Gear Solida-a zaista u razvoju. Dakle ne port, nego punokrvni remake koji bi bas navodno trebao oboriti s nogu. Remake bi prvo trebao doći na PS5, a kasnije i na PC te iako neće mijenjati srž igre, trebao bi sa sobom donijeti dodatnog sadržaja.

I dok RedGamingTech nije spominjao tko radi na remakeu, ne vidimo nikog drugog na tome osim Bluepointa ili možda samog Kojime. Oboje pod sponzorstvom Sonyja. Konami nam ne djeluje previše zainteresiran za samostalan razvoj, a realno nam djeluje scenarij po kojem bi Konami dopustio korištenje IP-a Sonyju te uvjetovao naknadni izlazak i na PC.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano