Vijesti

Povodom izlaska Unreal Enginea 5 u early accessu Epic je izbacio novu impresivnu prezentaciju

Prošle godine u ovo vrijeme Epic nas je sve zapanjio gameplay prezentacijom Unreal Enginea 5 s PlayStationa 5, a sada smo uoči izlaska njegove early access verzije dobili još jedan impresivan prikaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epic je akvizicijom Megascansa osigurao developerima praktički drag and drop ubacivanje već dovršenih objekata u realnom vremenu, i to potpuno besplatno, što ujedno znači kako kreacija terena poput ovih prikazanih u prezentaciji ispod nikada neće biti brža i jednostavnija.

Developeri i artisti će u novom Unreal Engineu moći svjetove doslovno rastaviti na dijelove i međusobno si ih podijeliti za daljnji rad na njima, a posebno impresivno izgleda sistem Data Layera koji funkcioniraju slično kao u Photoshopu. Developeri jednim klikom mogu nastaviti raditi na drugoj izvedbi istog terena ili učitati istu mapu u nekom drugom kontekstu, primjerice nakon masivne destrukcije…

Također je pojednostavljen i nadograđen sistem animacije, a tzv. MetaSounds pružit će još više kontrole audio inženjerima. Sve to u potpuno izmijenjenom i nadograđenom sučelju.

“4K kvaliteta uz potrošnju resursa kao na 1080p”

Iznad možete pogledati 15 minuta dugu demonstraciju korištenja nove verzije Unreal Enginea, a ispod pogledajte konačan rezultat, skoro 3-minutni gameplay demo koji rezultira borbom s impresivno modeliranim bossom. Demo se izvodi identično na PS5 i XSX.

Unreal Engine 5 možete od danas besplatno preuzeti i raditi s njim što želite u njegovoj early access verziji sve dok službeno ne izađe početkom iduće godine. Veliki developeri navodno već neko vrijeme imaju pristup što ujedno znači kako ćemo iduće godine igrati i prve igre koji jednim djelom ili u cijelosti profitiraju od nove tehnologije.

Prvenstveno tu mislimo na Nanite i Lumen tehnologije. Nanite tehnologija omogućava developerima unošenje tekstura praktički filmske kvalitete koju grafički pokretač automatski skalira prema kvaliteti hardvera. U kombinaciji s još jednom novom značajkom, tzv. Temporal Super Resolution omogućit će “prikaz tekstura u gotovo nativnoj 4K rezoluciji uz trošak potrošnje resursa poput one u 1080p rezoluciji”.

Tako barem tvrdi Epic, a koliko je to istina i koliko je zapravo Unreal Engine 5 moćan saznat ćemo već narednih dana kada developeri krenu javljati svoje prve dojmove. Da stvar bude još bolja, čitava prezentacija iznad potpuno je besplatno i možete se igrati s njom koliko želite.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano