Vijesti

Poznata je cijena Asus ROG Ally prijenosne konzole

Asus je potvrdio datum izlaska svoje ROG Ally prijenosne gaming konzole s kojom se nada konkurirati Steam Decku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puštanje u prodaju zakazano je za 13. 6. po cijeni od 699 dolara, a negdje pri kraju godine Asus planira izdati i hardverski slabiju verziju hardvera po 100 dolara manjoj cijeni. I dok će, nazovimo ga tako, flagship model imati AMD Ryzen Z1 Extreme procesor, 16GB RAM-a te PCIe 4.0 SSD s 512GB, slabiji model bi trebao imati sve isto, osim što procesor neće biti Extreme verzija.

Konačno je otkrivena dugo čuvana tajna specifikacije baterije, a koja će u ROG Ally brojati 40 Wh. Otprilike isto kao i kod Steam Decka, međutim, radi se i o snažnijem hardveru s ekranom veće rezolucije, pa iako Asus reklamira do 8 sati autonomije, u praksi je to 60-120 minuta, testirao je IGN. Za sve više od toga, potrebno je smanjiti detalje, osvjetljenje, rezoluciju te performanse općenito, međutim, to smo i očekivali od snažne i sposobne gaming konzole s Windowsima.

IGN ROG Ally prijenosnoj konzoli zamjera i izostanak suspend-resume funkcije, što je pak problem koji vezujemo uz Windowse budući da njegova Active Standby mogućnost još uvijek ne funkcionira dobro u jedanaestici.

Prvi pogled na europske trgovine ukazuje na veću cijenu u trgovinama, pa tako Asus ROG Ally u ovom trenutku ne možemo pronaći po cijeni manjoj od 799 eura u prednarudžbi. Više cijene ni ne čude, budući da vlada prilično veliki interes, možda i veći nego li se itko iz ove tajvanske tvrtke nadao. A mi ćemo biti pametniji u lipnju kada se Ally konačno pronađe u našim rukama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano