Vijesti

Predstavljen je Meta Quest 3. Jedna novost mogla bi promijeniti vašu percepciju VR-a

Meta je predstavila Quest 3, njezin headset nove generacije. Po cijeni od 499,99 dolara za izvedbu s 128GB, što je početna verzija, ponudit će bolju rezoluciju, snažnije performanse, udobnije iskustvo igranja i tzv. Meta Reality tehnologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom Zuckenbergova kompanija, osim što spominje “dvostruku grafičku snagu”, ne navodi točne brojke što je i koliko zapravo bolje od prethodnika, međutim, onima koji misle uroniti u VR svijet možda je bitnija vijest o pojeftinjenju Questa 2 na 299,99 dolara za verziju od 128GB. Što je ujedno i cijena koja je bila prije poskupljenja u ljeto prošle godine.

Za ovaj headset Meta i Qualcomm razvili su novi Snapdragon čip, smanjen je volumen headseta s prednje strane za 40% i redizajnirani su Touch Plus kontroleri koji bi trebali biti još udobniji i precizniji. Međutim, nama je najzanimljivija novost je Meta Reality tehnologija, koja kroz zaslon uređaja iscrtava objekte u prostor oko vas poput Microsoftovog mixed reality headseta Hololens koji nikada nije zaživio u slobodnoj prodaji.

Quest 3 bit će kompatibilan sa svim kompatibilnim igrama dvojke, a kasnije večeras Meta će održati prezentaciju novih igara, uključujući i Realty iskustva.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano