Vijesti

Prava pravcata staroškolna avantura Thimbleweed Park uskoro na PS4

Igra je nastala pod budnim okom jednog od očeva žanra Rona Gilberta.

Nekada je taj žanr igara žario i palio do te mjere da su vjerojatno i puno mlađi igrači čuli, ako ništa drugo, barem za Monkey Island avanture. Imali smo pregršt takvih igara – Indiana Jones, Loom, Dig, sve žive Sierrine Questove, Simon the Sorcerera, ma nema čega nije bilo. Na sreću, budući da je nostalgija uvijek prisutna, a moda se ponavlja, danas imamo razne remakeove i remastere. Full Throttle i Day of the Tentacle su dobri primjeri. Ron Gilbert, kreator spomenutih Monkey Islanda (možda najpopularnijih igara tog žanra), kao i Maniac Mansiona, pokrenuo je kickstarter kampanju za sasvim novu igru. Kampanja je prošla odlično, a igra je krajem ožujka ove godine izašla za steam, OS X i xbox platformu. 

TWP 1

Jučer nam se Ron obratio na službenom EU PS blogu s informacijama o izlasku i na PS4 platformi. Igra je do sada pobrala odlične ocjene na metacriticu, te trenutno za PC platformu ima ocjene 84 od kritike, a 8.2 od igrača, dok su ocjene na steamu “Overwhelmingly Positive”. Ron je sa sobom okupio još nekoliko poznatih dizajnera i umjetnika (David Fox i Gary Winnick npr.) iz zlatnog doba point & click avantura, a firmu su nazvali Terrible Toybox. 

Ovakve igre je uvijek odlikovalo odlično pisanje, vrlo često prožeto urnebesnim humorom, kao i nemoguće ideje korištenja raznih predmeta i objekata. Sve to očekujemo upravo i od ove igre. Kreatori obećavaju napetu i intrigantnu atmosferu koja utjecaj crpi od dijela Stephena Kinga, kao i sveopćih uspješnica – Twin Peaksa i Dosjea X. Zaplet počinje pronalaskom leša u rijeci odmah na izlazu iz grada (Thimbleweed Parka, jel). U igri možemo vrlo jednostavno možemo birati da li ćemo igrat s agentima Ray ili Reyes (vjerojatno po uzoru na Dosjee X). Agentima se uskoro pridružuju klaun Ransome, samoprozvana kreatorica igara Delores i preminuli prodavač jastuka Franklin. Stvari tada počinju odmicati kontroli te igra postaje sve čudnija i čudnija.

TWP 2

Igra nam dolazi 22. kolovoza i vjerujemo da jedva čekate, a u nastavku vam pokažemo i foršpan koji najavljuje igru na PS4 konzoli.

PS4 announce trailer

 

Povezano