Vijesti

Mnoge je iznenadio crni email: “Možda vam nećemo moći isporučiti PS5 na dan izlaska”

Prije nekoliko dana Amazon je svojim kupcima krenuo slati mailove da možda neće dobiti PlayStation 5 u prvom valu. Prvi val je zapravo release date koji je za SAD 12.11. Jasno da su mnogi nezadovoljni, jer čemu prednarudžbe kad nešto neće dobiti na vrijeme?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amazon je tako javio hrpi kupaca kako će im konzola doći u drugom valu. Što je negdje sredinom 12. mjeseca, odnosno mjesec dana nakon izlaska PlayStationa 5.

Jedno od mnogobrojnih mailova upozorenja od Amazona.

I PlayStation potvrdio drugi val

Ako živite ili imate rođake u SAD-u, Kanadi, Meksiku, Australiji i drugim nama dalekim zemljama, mogli ste konzole prednaručiti direktno preko službene PlayStation stranice. Količine su bile iznimno limitirane, a samo oni koji su dobili e-mail, mogli su i prednaručiti konzolu prije svih.

Nažalost, i njima je Sony je jučer započeo slati crne mailove. Nekim kupcima je javljeno kako će im konzole kasniti pa stići sredinom studenog, što je još uvijek super i tek nekoliko dana poslije izlaska u njihovim zemljama. Međutim, mnogima je također navedena sredina 12. mjeseca, iako je naručeno direktno od Sonyja.

A kako je kod nas?

Kod nas još uvijek svi šute. Svi mislimo da ćemo dobiti konzolu day one, no i to je možda upitno. Ja sam svoj PlayStation 5 prednaručio u prvim minutama otvaranja prednarudžbi, a kada sam kontaktirao službenog distributera stigao je odgovor da ipak ne mogu garantirati isporuku 19. 11.

U ovom specifičnom slučaju ipak mislim da se radi o pravnom ograđivanju “za svaki slučaj”, te da bi većina nas koji smo prednaručili prvog dana zaista i trebali dobiti konzole 19. 11.

Hoće li se ispoštovati ostatak prednarudžbi u prvom ili drugom valu tek treba vidjeti. Zasad bismo ipak bili oprezni, pa bismo zaključili kako je zbog ogromne potražnje i otežane logističke distribucije diljem svijeta uslijed Covid-19 pandemije prednarudžba tek potvrda ulaska u red, a sve ostalo ovisi o stotinama drugih faktora s kojima se čovječanstvo još uvijek nije susrelo dosad.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano