Vijesti

Predstavljen je novi MacBook s “notchem” poput iPhonea, novim M1 čipovima i cijenama do 6 tisuća dolara

Appleovi uređaji nikada nisu slovili kao jeftini i povoljni. Ali to posebno vrijedi za jučer najavljeni MacBook Pro koji će biti jedan od njihovih najskupljih uređaja uopće, međutim, performanse mu nitko ne može zamjeriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S novim MacBookom Apple nastavlja tranziciju na isključivo vlastite čipove, a nove generacija donosi M1 Pro i Max čipove. M1 Pro s 10 CPU i 16 GPU jezgri razvijen je na 5-nanometarskom procesu, kao i M1 Max, najveći Appleov čip ikada koji stiže s 24 ili 32 GPU jezgre, ovisno o odabiru.

Usporedbe M1 čipova

Novi MacBook Pro doživjeti će potpuni redizajn nakon 5 godina. Stiže s manjim okvirom u odnosu na prethodnika, a kako bi smanjio dimenzije Apple je pribjegao rješenju s iPhonea. Gornja stranica ekrana tako je dobila notch za kameru i senzore.

Ekrani su LiquidRetina XDR uz HDR, s podrškom za ProMotion uz osvježavanje ekrana do 120 Hz te rezolucije 3456 x 2334 ili 3024 x 1964, ovisno o odabiru dimenzija.

Tipkovnica je sada jednobojna, Touch Bar je izbačen, impresivni zvučni sistem broji čak 6 zvučnika i podržava Dolby Atmos, a Apple tvrdi kako je ugrađeni mikrofon “studijske kvalitete” u što se jedva čekamo uvjeriti.

Naravno, uvjerit ćemo se putem recenzija, jer cijena novog MacBooka (ovisno o odabiru konfiguracije i veličine ekrana) kreće od 2 tisuće dolara za najjeftiniji model od 14″, preko 2500 dolara za najjeftiniji model od 16″, pa sve do maksimalnih 6 tisuća dolara sa svim mogućim opcijama i M1 Max čipom. Bojimo se preračunati u domaću valutu uz dodatnu taksu uvoznika. U SAD-u prodaja kreće 26. 10.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano