Vijesti

Prekinut rad na DLC-u za Baldur’s Gate 3, Larian se okreće drugim izazovima

Premda je ovih dana izjavio kako ne planira DLC-ove za Baldur’s Gate 3, šef Lariana Swen Vincke IGN-u otkriva kako je zapravo DLC već isplaniran, krenuo je razvoj, međutim, odlučio je prekinuti isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon golemog uspjeha Baldur’s Gatea 3, radeći na zakrpama i novom epilogu, tim je zaključio kako bi bilo logično napraviti s igrom. DLC im se činio bolja ideja nego odmah krenuti s četvorkom. Razvoj je krenuo, ali to nije bilo to. “Mogli ste vidjeti da tim radi na DLC-u samo zato što svi osjećaju da bi to trebalo, ali nije to bilo iz srca, a mi smo studio koji dolazi iz srca”, dodaje Vincke.

Nije bilo elana, osjećala se nekakva mizerija, pa je nakon svih onih dodjela nagrada i blagdanskih odmora prelomio. Poručio je timu kako stopira razvoj i radit će na onome što je bilo u planu prije uspjeha BG3. Stvari kojoj su se svi radovali, međutim, još nije spreman otkriti o čemu se radi.

Novi projekt Lariana nije novi Baldur’s Gate ni treći Divinity. Kaže kako tim u planu ima dva strastvena projekta te gomilu koncepata. Nastavit će raditi na njima, a Baldur’s Gate 3 je završena priča. Ima početak, sredinu, kraj, pa i više od kraja, i to je to. Što igračima više treba?

Je li problem pohlepan izdavač?

Jedan od bitnijih razloga zašto tim nije imao strasti za nastavak s Baldur’s Gateom svakako je odnos studija s izdavačem. Odnosno, pohlepa izdavača. “Jedino što ih zanima su brojevi i kvartalni profiti”, poručio je Vincke na pozornici GDC-a gdje je primao nagradu od kolege developera.

Dodaje kako ne mora biti tako, samo ako bi izdavači stali na loptu i malo smanjili svoju pohlepu. Premda prozivka nije upućena direktno izdavaču Baldur’s Gatea 3, već svima u globalu, budući da se industrija pronašla u lošem položaju, zna se kako Larian nema dobar odnos s izdavačem Hasbroom, ujedno i vlasnikom licence za Dungeons & Dragons, a samim time i Baldur’s Gate. Hasbro je pokazao popriličnu pohlepu, podijelio otkaze u vlastitom studiju koji je asistirao Larianu te izmuzao maksimalno koliko se moglo izvući iz trojke. Ako ga bude, Baldur’s Gate 4 vjerojatno će raditi neki drugi studio.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano