Vijesti

Pretplate na Twitchu će postati jeftinije u većini svijeta, uključujući i Hrvatsku

Potez koji možemo samo pozdraviti najavio je Amazon za najveći streaming servis na svijetu. Twitch će uskoro početi uzimati u obzir ekonomski nesrazmjer većine svjetskih zemalja, pa će igrači/gledatelji plaćati pretplate jeftinije nego oni u bogatijim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije jednako pristupačno diljem svijeta pokazivati podršku”, navodi Twitch u blog postu. 5 dolara pretplate po streameru ne vrijedi svugdje u svijetu isto. U nekim zemljama nekom je to satnica, netko toliko zaradi u 15 minuta, a u nekim zemljama to je ekvivalent jedne dnevnice.

“Mnogi obožavatelji ne mogu podržati svoje omiljene streamere”, kažu iz Tritcha. Prosječni gledatelji iz Europe i Azije podržavaju streamere 50% manje od onih iz SAD-a, a oni iz Južne Amerike to rade čak 80% manje.

Manja cijena i u Hrvatskoj, ali tek od jeseni

Niže cijene pretplata omogućit će gledateljima slabijeg ekonomskog stanja da podrže svoje omiljene kreatore, a to ujedno znači i više pretplatnika, te u globalu i više zarade za Twitch i same streamere.

Prve zemlje za koje će se ažurirati cijene pretplata su Turska i Meksiko. Radi se o velikim tržištima, a na jesen će uslijediti i ostale države s drugih kontinenata. Među njima će biti i Hrvatska te ostale zemlje s Balkana, međutim, nove cijene za nas još nisu poznate.

Za Tursku i Meksiko se već zna. Od 20. 5. cijene pretplata u Turskoj će iznositi 1,19 dolara, a u Meksiku 2,43 dolara. Ako uzmemo u obzir BDP po stanovniku koji je u Hrvatskoj 63% veći nego u Turskoj, onda očekujemo cijenu od otprilike 3 dolara. Hoćete li se za tu cijenu odlučiti lakše pretplatiti na omiljene streamere?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano