VijestiZanimljivosti

Prijevara za PS5 od 9 tisuća kuna dobila je sretan završetak

Ranije ovog tjedna pričali smo o naivnom kupcu PlayStationa 5 s oglasnika koji nam je ispričao kako je izgubio 9000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitatelju kojeg smo zbog anonimnosti prekrstili u Marko jako se žurilo doći do PS5 prije nego će se otisnuti na more naredna 4 mjeseca. Pronašao je konzolu na oglasniku, uplatio je prodavaču 9 tisuća kuna, a dobio je kutiju s pokidanim cipelama, pelet te vulgarnu poruku. Čitavu priču zajedno sa slikama možete pogledati na linku ispod.

Priču koju je ispričao za FFA.hr pročitalo je desetke tisuća ljudi, a sada nam se Marko javio sa sretnim ishodom. Budući da je prevarantu uplatio novac na račun poznati su mu bili svi podaci. U Hrvatskoj je kazneni zakon takav da se svaka novčana prijevara iznad 2000 kuna smatra kaznenim djelom po kojem državno odvjetništvo po automatizmu pokreće postupak protiv okrivljenog, stoga smo, kako smo i pisali prije 5 dana, bili prilično sigurni kako će kad-tad pravni sustav odraditi svoje.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 5)

Međutim, nakon što smo objavili tekst i nakon što su ga stotine ljudi podijelile na društvenim mrežama, izgleda da se očekujući policiju na vratima prevarant uplašio. U petak je uplatio čitavu cifru natrag na Markov račun.

“Nije mi se ni javio ni ispričao, broj se više ne koristi, ali novce je uplatio natrag na račun”, kaže Marko koji nam je poslao i screenshot transakcije te dodaje da će odustati od bilo kakvog gonjenja s policijom i sudovima. A čitava ova priča može biti lekcija i prevarantima i naivnim kupcima. Radi se o prevelikim ciframa da nebi prošli nekažnjeno.

“Bog čuva budale”, javio nam je usamljeni Marko iz izolacije hotelske sobe u kojoj će biti još neko vrijeme prije ukrcaja na brod. Bez PlayStationa 5, ali s 9 tisuća kuna od kojih se već bio i mentalno oprostio. Kako kaže, do proljeća i povratka kući će i četvorka biti dobra.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano