VijestiZanimljivosti

Problem s DMCA je toliko glup da je Twitch na vlastitom streamu cenzurirao Metallicu 8-bitnim zvukom dječjih udaraljki

Digital Millennium Copyright Act ili ukratko DMCA četiri su riječi i slova koja video kreatori i streameri najviše mrze. A koliko je loš i neorganiziran čitavi sustav moglo se vidjeti na noćašnjem streamu Blizzcona kojeg je prenosio sami Twitch na vlastitom kanalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se dogodilo? Blizzard je Metallici platio potencijalne stotine tisuće dolara za nastup uživo na njihovoj Blizzcon konferenciji koja se zbog pandemije održala isključivo online, a Twitch je čitavi nastup cenzurirao nekakvom random 8-bitnom kompozicijom.

Kada je Metallica krenula s nastupom, ispod streama se ispisalo upozorenje kako je čitavi nastup podložan zaštiti autorskih prava, a ubrzo zatim je nastupio DMCA. Presmiješnu snimku starih metalaca koji rokaju uz zvukove udaraljki možete pogledati ovdje.

Sada neka nam netko objasni tko je koga ovdje blokirao? Da stvar bude još tragikomičnija, upravo Metallica je jedan od pionira borbe zaštite autorskih prava na internetu, a stariji čitatelji sigurno se sjećaju velike tužbe ovog kultnog benda protiv Napstera, tadašnjeg P2P servisa za dijeljenje glazbe.

Povezano