Vijesti

Procurili su emailovi, Microsoft želi kupiti Nintendo. Čeka da se ukaže prilika

U novoj turi otključanih dokumenata sa suđenja Microsofta i američkog FTC-a, povodom akvizicije Activision Blizzarda, nastavljaju se otkrivati pikanterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako puno dokumenata je redigirano. Bitne informacije su precrtane, ali u jednom se čini kako je došlo do propusta. Baš u tom dokumentu otkrivena je interna komunikacija u kojoj čelnici Xboxa i Microsofta uz TikTok kao primarnu “metu” kompanije navode Nintendo, a prenosi VGC.

U jednom od emailova, šef Xboxa Phil Spencer složio se s Microsoftovim izvršnim potpredsjednikom i komercijalnim direktorom Takeshiem Numotom kako Nintendo mora biti glavna meta. “U potpunosti se slažem da je Nintendo za nas glavni cilj u gamingu, jer danas je igranje naš najpouzdaniji put do potrošačke relevantnosti”, napisao je u komunikaciji prije 2 godine.

Spencer nastavlja prepričavati kako vodi “nebrojene” razgovore s čelnicima Nintenda te kako smatra kako Microsoft ima najviše šanse za njegovu kupnju od svih drugih američkih kompanija. “Nažalost, situacija je takva da Nintendo sjedi na velikoj gomili novca te imaju vodstvo koje do nedavno nije marilo za povećanje utjecaja na tržištu ili vrijednost dionica”, žali Spencer. To je obično naznaka kako čelnici nisu spremni za prodaju bilo kakve vrste. U prijevodu, Nintendu ide jako dobro, zadovoljni je s tržišnom pozicijom te nema nekakve prevelike planove izvan okvira u kojima jest.

Čeka se prava prilika

Spencer je potom predložio kolegama da nasilno preuzimanje ne vidi kao opciju (op.a. kupovina dionica) te da s Nintendom mora igrati “dugu igru”. “U nekom trenutku, ako dobijemo Nintendo to bi nam obilježilo karijere i iskreno vjerujem kako bi to bio dobar potez za obje kompanije. Nintendu samo treba previše vremena da shvati kako njegova budućnost postoji i izvan vlastitog hardvera. Jako puno vremena…. :-)” Zaključak je da će spremno čekati da se ukaže prilika za kupnju Nintenda (i Valvea također).

Barem iz ove komunikacije kojoj imamo pristup, Microsoft će čekati posustajanje japanskog giganta, bit će spreman uskočiti kada se ono dogodi. Međutim, na valu popularnosti Switcha te nepobitnim potencijalnom nasljednika kojeg očekujemo dogodine, Microsoft će se načekati. Osim, reći će zlobnici, ako se i Nintendu dogodi neki seksualni skandal poput onoga u Activisionu, pa bude primoran na prodaju zbog vanjskog okruženja.

Povezano