Vijesti

Procurio je igrivi build PS5 ekskluzve Wolverine. Oni koji ga igraju mogli bi ozbiljno odgovarati

Nije dovoljno dobro zaštitio svoje mrežno radno okruženje i tako si je nesretni Insomniac stvorio brojne probleme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hakeri su na internet pustili terabajte informacija, prezentacija, tajnih dokumenata, prikaza, ali i igrivih buildova igara u razvoju. Najveći je onaj za nadolazeću PS5 ekskluzivu Marvel’s Wolverine koju pirati sada međusobno dijele na internetu.

Međutim, Insomniac i svi drugi razvojni studiji imaju nekoliko zaštita i provjera. Kako bi kontrolirali zaposlenike te pristup općenito, takve razvojne verzije igara serveru šalju sve podatke o korisniku, od IP i MAC adrese do hardvera i drugog.

Budući da se radi o neovlaštenom korištenju intelektualnog vlasništva i kao takvom pravno kažnjivom, Insomniac preko tele operatera već šalje osobna upozorenja o kršenju autorskih prava.

Jednostavno utuživo

Ovo je zapravo prvi glas da bilo tko iz Sonyja ili Insomniaca uopće radi nešto po tom pitanju. Zasad je internet prepun povjerljivih podataka, a premda je dijeljenje istih ilegalno, međutim, nitko ih ne uklanja. Dojam je kako se Sony pomirio s ovim curenjem, ali i ono ima granice.

Ako to odluče, mogu ganjati svakoga, a osobito one koji ilegalno igraju razvojne verzije igara te ih pritom i dijele P2P mrežama. Radi se o daleko ozbiljnijem prekršaju, a budući da već šalju svoje osobne informacije, provođenje zakona tim je lakše.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano