Vijesti

Procurio je Legion Go, Lenovova PC konzola s najvećim ekranom i “Switch” kontrolerima. Znamo i cijenu

S pojavom novih tehnologija razvoja čipova sve manjeg proizvodnog procesa, raste tržište prijenosnih PC konzola. Prvi je put popločao Valve sa Steam Deckom i milijunskom prodajom, ASUS također bilježi sjajne rezultate s ROG Ally, a sada se glasina o Lenovovom ulasku na tržište na konačno materijalizirala. Premda Lenovo još uvijek nije službeno razotkrio svoj Legion Go, procurila je TV reklama, a Windows Report donosi prve konkretne detalje direktno iz službenog dokumenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo što upada u oko je golemi ekran dijagonale 8,8 inča, najveći dosad kod bilo kojeg mainstream uređaja za igranje u pokretu, QHD+ rezolucije 2560*1600 i osvježavanja do 144Hz. Ekran tako visoke rezolucije brzo će cijediti bateriju, stoga je tu baterija kapaciteta 49.2WHr, veća od ostatka konkurencije. Najveća zamjerka ROG Allyju je baterija s 40Wh, a premda je baterija u Legion Go veća, očekujte otprilike sličnu autonomiju zbog većeg ekrana. Međutim, Legion Go imat će Super Rapid Charge do 65W, pa bi punjenje trebalo biti kraće nego kod konkurencije.

Baš kao na Nintendo Switchu, kontroleri se mogu odvojiti (i pritom djeluju kvalitetnije od Joy-Cona), što praktički ostavlja veliki lijepi tablet, rezolucije te dijagonale pogodan i za relativno kvalitetno izvođenje multimedije. Lenovo GO i po pitanju performansi, barem na papiru, igranje PC igara u pokretu donosi na razinu više. Pa tako dokument navodi 16 GB RAM memorije frekvencije 7500Mh, AMD Ryzen Z1 Extreme, a kapacitet dolazi u 1 i 0.5TB izvedbama.

Kao cijena navodi se 800 eura, ali to nije sve od Lenova. Naime, kineska korporacija konzolu će upariti i s AR naočalama, s Micro OLED ekranima rezolucije 1920 x 1080 po oku, osvježenja do 60Hz, a moći ćete ih povezati s bilo kojim uređajem, ne samo s Legion Go.

Povezano