VijestiZanimljivosti

Profesionalni vozač Formule otpušten nakon što je varao u online utrci

Formula E iz godine u godinu sve je popularnija u racing svijetu. Električni motori donijeli su novi način utrkivanja praktički bez potrebe odlaska u pit-box, sa zanimljivim startovima i nekim tematskim mogućnostima. Poput aktivacije boosta ili mogućnosti da fanovi direktnim glasovanjem odaberu tko će dobiti ekskluzivno ubrzanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kao i svi ostali sportovi (poput uostalom i Formule 1) Formula E je na pauzi zbog Covid-19 pandemije. Ipak, aktivnosti vozača su se nastavile online. Vozači se tako utrkuju u rFactor 2 igri za ozbiljne novčane nagrade koje odlaze u humanitarne svrhe.

Zarađivao je milijun eura godišnje

Audijev profesionalni vozač Daniel Abt koji je u svojoj karijeri osvojio 2 utrke i 6 puta bio na postolju zarađuje oko milijun eura godišnje. Odlučio je sve to riskirati varanjem u online igri. Naime, pomislio je da će biti smiješno ako se u jednoj od online utrka umjesto njega natječe “pravi” e-sim igrač.

Kao što se vidi u postu na Twitteru iznad, Danielovo lice cijelo vrijeme je bilo prikriveno komadom opreme. Dok je Abbt glumio da vozi, njegovo mjesto je u biti zauzeo poznati e-sim vozač Lorenz Hoerzing. On je, naravno, rasturio konkurenciju i osvojio online utrku. Međutim, toliko je dobro odvozio da su ostali igrači (profesionalni vozači ostalih Formula E timova) posumnjali da nešto nije u redu.

Daniel Abt je šutio, međutim, organizatori su provjerili IP adrese, a zatim i ustanovili da je profesionalni Formula E vozač varao.

Audijeva Formula E momčad odmah je uručila otkaz svojem vozaču koji je tako ostao bez posla i neće se utkrivati u nastavku Formula E sezone (ako se nastavi). Daniel Abt koji je posebno popularan u Njemačkoj, na Youtubeu se ispričao fanovima, čitavoj Formula E organizaciji i ostalim vozačima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano