VijestiZanimljivosti

Provjerili smo po kakvim cijenama se PS5 prodaje na domaćim oglasnicima

Slično kao što je to bilo prije 7 godina s PlayStationom 4, uslijed nestašice razvilo se čitavo jedno sivo tržište PlayStation 5 konzola po nevjerojatno visokim cijenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko dana na našem Facebooku smo podijelili oglas u kojem jedan korisnik za svoj PS5 traži Mercedes E ili S klase. Iako je oglas naknadno označen kao prodan u što je teško povjerovati, radi se o jako dobrom sarkazmu na čitavi apsurd početka prodaje PS5.

Najjeftiniji oglas za PS5 na Njuškalu prodaje se za “samo” 5,000 kuna. Prodavač iz malenog slavonskog sela uz konzolu (Disc edition) unutar cijene daje i dodatan DualSense kontroler, a budući da je račun na Njuškalu star samo jedan dan i ima realnu cijenu prilično smo sigurni kako se radi o prevari.

Idući donekle realan oglas je onaj za 5,500 kuna za Disc edition kod kojeg će prodavač iz Varaždina zaraditi relativno poštenih 1,500 kuna. Budući da čovjek nudi osobno preuzimanje, skloni smo vjerovati kako se ne radi o prevari.

Idući Digital Edition je onaj za 11,500 kuna gospodina iz Požege, a da je oglas stvaran i ne radi se o prevari (osim onoj moralnoj) pokazuju drugi regularni oglasi, kao i činjenica da je račun aktivan preko 12 godina. Nadamo se da neće dobiti toliku cifru.

U narednim oglasima cijene skaču od 6 tisuća, preko 7 i 8 tisuća pa sve do 15 tisuća kuna za Digital izvedbu konzole skromnog gospodina iz Dubrave. A sada stižemo i do prosječne cijene za koju se PlayStation 5 prodaje na Njuškalu, a ona iznosi 7,927 kuna. Što je otprilike i cijena za koju imamo saznanja da plaćaju najzagriženiji kupci. Zanimljivo, iz nekog razloga veću cijenu drže inače jeftinije Digital edicije konzola.

Budući da će nove konzole u Hrvatsku stizati na kapaljku očekujemo slično stanje stvari najmanje do kraja godine uz vjerojatan trend padanja prosječne cijene koja se traži po oglasnicima. Do onda budite oprezni, a mi preporučamo strpljenje. Ako baš trebate kupiti od nekoga, uložite maksimalan napor da to bude osobna primopredaja uz prethodno isprobavanje, a budući da ćete sa sobom nositi veliki novac, predlažemo da nikad na ovakve dogovore ne idete sami te na čudne lokacije u čudna vremena dana.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano