Vijesti

Prve impresije za MGS kolekciju: Ništa revolucionarno, ali prepuno sadržaja

Konami je pozvao neke svjetske medije poput IGN-a I VGC-a da isprobaju Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1, kolekciju Metal Gear naslova koja kasnije ove godine po prvi put stiže na moderne platforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše, novinari su dobili priliku isprobati samo izvedbu za Nintendo Switch. Kako navode, radi se o portovima bez modernih poboljšanja i novog sadržaja, ali ako ništa drugo, doima se da je Konami iskoristio Bluepointove remastere HD kolekcije, ili barem dio njih, budući da se na Switchu igre izvode u nativnih 720p. Osim MGS 1 koji se izvodi u PS1 “kvadratnoj” rezoluciji, što bi trebalo biti drugačije na drugim platformama, na tragu Blepointovih remastera.

VGC spominje padove FPS-a u MGS: Snake Eateru. Budući da se radi o Switchu, performanse ne bismo uzimali kao reprezentativne za ostale, snažnije platforme. Spominje se i dosad neprikosnovena količina sadržaj. Sve igre mogu se igrati u različitim lokaliziranim izdanjima, MGS 3 ima odabir oba tipa kamere (fiksan i okretljiv uz Substinence izvedbe), a tu je i bonus sadržaj poput novela, screenplayeva, Master Bookova i sličnog.

One koji će igrati na računalima možda će zadovoljiti informacija kako se Konami “trudi” implementirati miš i tipkovnicu. Zasad je potvrđeno kako prvi MGS ima samo podršku za tipkovnicu, MGS 2 imat će “donekle” podršku za miš, a MGS 3 će sigurno imati podršku za oboje.

Izlazak Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 zakazan je za PC, PS5, Switch i XSX/S za 24. 10., a zbog “velikog interesa”, Konami je obećao i verziju za PS4 koja će izaći nekada kasnije.

Igra

Povezano