Vijesti

PS+ je “ubio” Horizon Forbidden West

Drugog dana velikog curenja podataka internog servera Sonyjevog razvojnog studija Insomniac, ne prestaju se nizati pikanterije koje inače spadaju u domenu poslovne tajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći leak u povijesti gaming industrije otkrio je planove studija za narednih 10 godina, detalje o nadolazećim igrama, uključujući i kompletnu priču za nadolazeći Wolverine, ali ima tu i povjerljivih informacija iz ostalih Sonyjevih studija te iz samog vrha kompanije.

Oni koji imaju živaca kopati tisuće dokumenata i prezentacija naišli su na usporedbu prodaje Horizon Forbidden Westa i prethodnika mu Zero Dawna. Prilično zanimljiv graf prikazuje otprilike sličan rast prodaje kroz jedinicu vremena, do ukupno 8 milijuna koncem prve godine prodaje. I dok je Forbidden West imao blagu prednost u prodaji, sve se najednom mijenja.

PS+ krivac za dosta lošiju prodaju

HFW izlazi na PlayStation Plus Extri i prodaja se praktički zaustavlja, dok HZD nastavlja rasti istim tempom do ukupno 11 milijuna prodanih primjeraka u dvije godine.

Napomenimo i kako broj HFW igrača, logično, naglo raste, međutim, gledano financijski, igra je ostvarila znatno manju zaradu od planiranog. Umjesto predviđenih 125 milijuna dolara u drugoj godini prodaje, što je otprilike standardnih 30% u odnosu na prvu godinu, HFW je pod “teretom” PS+ zaradio 35,5 milijuna, odnosno tek 9% u odnosu na prvu godinu.

Ako se može izvući neka pouka, onda bi to bilo – nemoj stavljati igre na PS+ sve dok se prodaja kompletno ne ugasi. Međutim, u analizi nisu navedeni benefiti ovakvog načina poslovanja.

Koliko je jedan ovakav hit pruvikao novih pretplatnika? Koliko pretplatnika je kupilo Burning Shores ekspanziju? Do neke druge analize u nekom drugom leaku

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano