Vijesti

PS+ poskupio, cijena dionice narasla. Bloomberg: “Sony i Microsoft vjeruju da će igrači i tijekom ekonomske krize nastaviti plaćati pretplate”

Kako smo i predvidjeli u našem tekstu, dioničari će biti jako zadovoljni poskupljenjem PlayStation Plusa, a oni su ionako jedini bitni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će biti jako zadovoljni, ukazuje Bloomberg koji javlja o najvećem rastu cijene dionica u posljednja dva mjeseca. Vlasnici dionica očito su zadovoljni povećanjem cijena PlayStation Plus pretplata od preko 30% i, uvjereni su, brend je sam po sebi dostatan podnijeti sve reperkusije koje ono povlači za sobom.

Jedna takva je golemo nezadovoljstvo fanova, koji su čak i u PlayStationu privrženim zajednicama reagirali većinski negativno. Brojni igrači najavljuju otkazivanje pretplate, međutim, tržište je uvjereno kako će se egzodus dogoditi tek u zanemarivom obliku.

Tržište je dobro reagiralo, piše Bloomberg, jednim dijelom i iz razloga jer je slično učinio i Microsoft ranije ovog ljeta korekcijom cijene Game Passa. “Sony i Microsoft se klade da će gameri nastavljati plaćati premium sadržaj i pretplate čak i nakon stezanja remena tijekom ekonomske krize”, analizira Bloomberg, pa dodaje: “Potrošači u Kini i SAD-u pokazali su spremnost trošenja novca na pretplate čak i dok štede na ostalim skupljim artiklima.”

PlayStation Plus poskupljuje svoje godišnje pretplate od 6. 9. za sve nove pretplatnike, te od 6. 11. za sve već postojeće pretplatnike. Što znači da ako vam još uvijek aktualna godišnja pretplata istječe negdje između ta dva datuma, možete ju produžiti po starim cijenama.

Povezano