Vijesti

PS1 klasici će uskoro biti puno ugodniji za igranje na PS4/PS5 konzolama

Sukladno našim očekivanjima, PS klasici u sklopu novih PS+ pretplata rade na inferiornijem PAL 50Hz formatu. Dobra vijest je da je Sony danas potvrdio kako planiraju izdati ažuriranje koje će omogućiti igranje PS klasika u superiornijem NTSC 60Hz formatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PAL? NTSC? Što to uopće znači i zašto je bitno?

Ako ste mlađi čitatelj, vjerujemo da vas zanima zašto je NTSC podrška toliko dobrodošla. PAL igre radile su na 50Hz (25/50 FPS-a) dok su igre za NTSC regiju radile na 60Hz (30/60 FPS-a). Većina PAL igara radila je sporije, što je dovodilo do trzanja i doslovno sporijeg gameplaya. U praksi je višak FPS-a, NTSC verzijama donosio brži i fluidniji gameplay. Možda je najbolja usporedba s brzinom gledanja YouTube videa. Zamislite si da PAL verzija YouTube radi na 0.7x brzini.

Vjerujemo da će Sony uskoro izbaciti podršku, pa je možda pametno pričekati s igranjem Syphon Filtera i ostalih PS klasika.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano