Vijesti

PS4 se bliži brojci od 115 milijuna prodanih komada; Sony ga namjerava premašiti s PS5

Kako piše Financial Times, glavni financijski direktor Sonyja je povodom financijskog izvještaja drugog kvartala ove godine otkrio kratkoročne i dugoročne planove Sonyja po pitanju prodaje PlayStationa 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriveno je kako se PS4 do zadnjeg dana rujna prodao u 113.5 milijuna primjeraka. Totoki misli da će PS5 premašiti broj prodanih primjeraka PS4 konzola kako kratkoročno tako i dugoročno.

Do kraja kvartalne godine zaključno s 31. 3. 2021. Sony želi premašiti brojku od 7.6 prodanih milijuna primjeraka koje je u istom vremenskom razdoblju postigao PS4. “Pustit ćemo PS5 u prodaju u nikad boljoj poziciji”, tvrdi Totoki.

I ne samo to. Dugoročni cilj je premašiti PS4 koji je na putu prema najprodavanijoj konzoli svih vremena. PS4 će teško prestići PS2 i njegovih 150 milijuna, ali još desetak milijuna prodanih primjeraka sasvim je realan cilj.

Sony raste zahvaljujući PlayStationu

U međuvremenu, Sony je u prethodnom kvartalu ostvario veću dobit (6.7 milijardi dolara) nego što su mu to predviđali analitičari. Unatoč padu isporuke senzora za kamere kojeg je uzrokovao veliki pad Huaweia, upravo PlayStation divizija je nadoknadila gubitke zahvaljujući većoj potrošnji igrača uslijed Covid-19 pandemije.

Dakle, 100 milijuna prodanih primjeraka do 2026.? To je Sonyjev plan. Zasad se samo želimo dočepati svoje konzole 19. 11., a kasnije ćemo lako.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano