Vijesti

PS5 će omogućiti igranje PS1, PS2, PS3 i PS4 igara u 4K rezoluciji i boljoj grafici uz dodatak trofeja?!

Jučer predvečer bilo je zanimljivo pratiti vijesti s gaming scene. Zatišje još definitivno vlada jer je veliki dio industrije na godišnjim odmorima, ali polako se stvari bude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakako jedna od najzanimljivijih informacija vezana je za PlayStation 5 backward compatibility mogućnosti konzole. Znamo već da će PlayStation 5 podržati igranje PS4 igara, no čini se kako bi priča mogla otići puno dalje.

Kako prenose određeni forumi i portali, a izvor informacija su zadnji otkriveni patenti – PS5 bi mogao ponuditi igranje svih generacija PlayStation igara baš kao što će to podržati Xbox Series X.

Od PS1 do PS4 uz podršku za trofeje?

Dakle, to ne bi bilo ništa novo u svijetu igara, no velika bi to stvar bila za sam PlayStation i PlayStation 5 korisnike. Informacije kažu da neće PS5 samo omogućiti pokretanje igara, već će ih učiniti puno boljim. Baš kao što to za većinu starijih igara danas radi Xbox One X.

Spominje se podrška za 4K rezoluciju, bolje teksture, FPS u igrama kao i puno kraća učitavanja. Zanimljivo, jedan patent upućuje na to da će PS1 i PS2 igre (ne sve) dobiti podršku za trofeje.

U cijeloj ovoj priči, navodno veliku ulogu ima Bluepoint Games koji je poznat po vrhunskim remakeovima. Navodno da oni rade zajedno sa Sonyjem na emulaciji koja će omogućiti igranje starijih igara.

Što mislite, ima li u svemu ovome istine? Mi se nadamo da da, jer ovo bi zaista bila velika stvar za sve buduće PlayStation vlasnike.

Povezano