Vijesti

PS5 dobio ogromnu nadogradnju performansi u zadnji čas; veći SSD, više RAM-a i bolji procesor

Nismo dugo pisali o PlayStationu 5, zar ne? Već neko vrijeme kruže glasine kako je Sony nakon otkrivanja Xbox Series X-a, odgodio otkrivanje PlayStationa 5 jer je konzola uistinu bila slabija od novog Xboxa. Microsoft se pohvalio s najsnažnijom konzolom na tržištu, dok Sony i PlayStation u velikoj mjeri zapravo nisu ništa otkrili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xbox Series X specifikacije

Posljednje informacije koje je otkrio prilično pouzdani Tidux putem Twittera, kažu da su developeri dobili finalne verzije PS5 development kitova i da je Sony revidirao performanse na bolje.

Dakle, ako pogledate snagu Xbox Series X-a gore na slici, možete dobiti prilično točnu ideju koliko će PS5 biti snažan. Procesor (CPU) je gotovo jednak u obje konzole, no ako pričamo o grafici (GPU) Xbox Series X je jači. PS5 je na oko 11 teraflopsa, dok je Xbox Series X na 12.

PlayStation 5 izgleda ima više RAM-a koji rade na većem taktu (dakle, brži su), no čini se da je i SSD u PlayStationu 5 veći i brži. Koliko onda realno možemo očekivati da će PS5 imati SSD memorije?

Jasno, sve ovo su još uvijek glasine dok ne bude službeno.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano