Vijesti

PS5 ekskluzive nastavit će dolaziti na PC 2-3 godine nakon izlaska

U posljednjem intervjuu koji je dao japanskom Famitsuu, osim što je osvrnuo na udarnu PS5 ekskluzivu Marvel’s Spider-Man 2, šef PlayStationa Jim Ryan upitan je i o narednoj strategiji za PC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ryan je potvrdio kako će nastaviti s dosadašnjom strategijom izdavanja PlayStation ekskluziva na PC, a premda će o svakom naslovu odlučivati zasebno, lansiranje na PC-ju, kaže, pokazalo se jako dobrim 2-3 godine nakon izlaska na PS konzolama.

Nakon što je krenuo izdavati igre na PC-ju, najveći fanovi su se pobojali kako će konzole izgubiti smisao, međutim, neće barem još neko vrijeme. “Potpuno razumijemo značaj PS5 ekskluziva i glavna svrha PlayStation Studiosa je da izrađuje igre za najnoviji PlayStation hardver”, poručuje Ryan. “Povećavamo broj PS5 ekskluziva i ubrzavamo izdavanje PC verzija.”

Barem u njegovom okruženju, fanovi s kojima priča premoćno podržavaju okretanju PC tržištu, tvrdi. “Važno je da uključimo i PC kako bi što više ljudi moglo uživati u našim igrama na različite načine, dobro je imati više opcija za odabir hardvera”, zaključuje šef PlayStationa.

U ovom kontekstu, PC reizdanja za Horizon Forbidden West i God of War Ragnarok ne bismo trebali očekivati barem još 12-18 mjeseci. Međutim, što je s remakeom Demon’s Soulsa ili čak Bloodborneom? Dva souls akcijska RPG-a koje bi, sigurni smo, jako dobro prihvatili PC igrači. Ryan je i ovog puta izbjegao dati odgovor na to pitanje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano