Vijesti

PS5 i XSX su gotovi – Atari VCS konzola stiže u isto vrijeme i koštat će gotovo isto novaca

Kraj godine je upravo postao puno stresniji nego što smo to željeli. Kao da nije bila dovoljna muka izabrati PlayStation 5 ili Xbox Series X – u utrku za našim novcem uključila se još jedna konzola – Atari VCS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atari VCS nije samo još jedna retro konzola kakvih na tržištu već imamo podosta. Konzola je sposobna za 4K streaming, a ispod retro plastike i izgleda krije se AMD Ryzen CPU, 8GB RAM-a (koje ćemo moći nadograditi) i Radeon GPU.

Iako nam ovo stvarno sve zvuči super, pitanje je za koga je ovo konzola? Konzola će koštati oko $400 što nije puno manje od cijena koliko će koštati PS5 i Xbox Series X. Ako želimo 4K streaming servis, to možemo dobiti po dosta manjoj cijeni.

Developeri mogu razvijati igre za Atari VCS 800, ali pitanje je hoće li to napraviti kada baza kupaca sigurno neće biti velika, a opet ponavljamo – u isto vrijeme izlaze PS5 i Xbox Series X. Ne vidimo iskreno smisao retro konzole koja dođe $400, kad u isto vrijeme dolaze next-gen konzole.

Iako nam se konzola sviđa (posebno ovaj retro joystick), sumnjamo da će s obzirom na cijenu Atari VCS biti veliki uspjeh.

Povezano