Vijesti

PS5 je 100 puta brži od PS4 – kaže Sonyjev predsjednik

Sada je apsolutno jasno na što će se Sony kroz marketing nove konzole fokusirati narednih mjeseci. Bit će to njegov impresivni SSD koji će, nadamo se, raditi razliku u igrama u skladu s najavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem korporativnom izvještaju, CEO Kenichiro Yoshida dioničarima i ulagačima ponovio je nešto slično o čemu i mi nakon Cernyjeve prezentacije pišemo već mjesecima.

Kako bismo podignuli osjećaj imerzije na veći nivo, očekujemo poboljšanje rezolucije, ali i brzine igara. Naprimjer, s posebno dizajniranim SSD-om visoke brzine planiramo postići brzine protoka podataka koje su oko 100 puta veće nego na PS4. Učitavanja igara trebala bi biti značajno kraća, a igračima omogućiti gotovo instantna učitavanja još detaljnijih svjetova.”

Brzine i iznimno optimizirani sustav kojeg hvale developeri

Predsjednik Sonyja ne pretjeruje, jer propusnost na PlayStationu 5 bit će 5.5 GB/s nekompresiranih podataka. Za usporedbu, propusnost kod PS4 je tek 50-100 MB/s. Ne radi se samo o grubom teničkom podatku SSD-a, već su Cerny i inžinjeri u Sonyju omogućili takve brzine propusnosti kroz čitavi sustav. Developeri koji su se dosad javno izjašnjavali kažu da je posebno impresivno izvedeno rješenje propusnosti učitavanja podataka direktno u GPU.

Ako vas zanima više, analizu smo radili ovdje. Za kraj ćemo prenijeti izjavu SONY-a koji je još jednom potvrdio – PlayStation 5 neće kasniti i planirani izlazak je za blagdane ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano