Vijesti

PS5 je imao najbolje lansiranje neke konzole u povijesti

Kada kažemo najbolje, onda mislimo na najbolju prodaju. Kao i prije 7 godina i sada smo svjedoci nestašica novih konzola. Nije da se Sony ne trudi. Proizvodni kapaciteti su na maksimumu. I to na većem maksimumu nego prije 7 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Sony još uvijek ne otkriva službene brojke prodaje, sasvim je logično zaključiti kako je ovo najbolje lansiranje neke gaming konzole u povijesti. Urednik .gamesindustry.biz Christopher Dring na Twitteru javlja kako je bio u doticaju s brojkama na nekim tržištima te potvrđuje kako su one uistinu znatno veće od PS4 prodajnih brojki.

S druge strane bojišta Microsoft također bilježi odlične prodajne rezultate. Phil Spencer je tako potvrdio kako su imali snažniji launch od Xboxa One, ali brojke neće otkrivati jer ne želi da se kompanija koncentrira na njih.

O uspješnom startu prodaje javlja i VGChartz. Prema njihovim istraživanjima u prvom danu prodaje na oba tržišta kombinirano (12. 11. i 19. 11.) Sony je prodao između 2.1 i 2.5 milijuna konzola. Istovremeno, prema VGChartzu Microsoft je prodao između 1.1 i 1.4 milijuna XSX i XSS u prva 24 sata. Kao i uvijek podatke s ove stranice uzimamo s dozom rezerve.

Uopće ne sumnjamo kako će se Sony sam pohvaliti uspješnim brojkama. Službene podatke o prodaji PS5 očekujemo uskoro.

AŽURIRANJE VIJESTI: Sony je u međuvremeno i službeno potvrdio najveće lansiranje konzole u povijesti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano