Vijesti

PS5 je u prethodnom kvartalu oborio rekord prodaje gaming konzola

U financijskom izvještaju za prethodni fiskalni kvartal zaključenim posljednjeg dana ožujka, Sony je izvijestio o rekordnoj prodaji PlayStation 5 konzola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u prva tri mjeseca 2023. PS5 je prodan u 6,3 milijuna primjeraka, čime je ukupan broj prodanih konzola podignut na 38,4 milijuna. Time je PS5 oborio rekord prodaje bilo koje gaming konzole u istom kvartalu, a promatrano na vječnoj skali, radi se o drugom najuspješnijem kvartalu uopće, nakon onog prethodnog – blagdanskog, koji je tradicionalno najuspješniji.

Kada gledamo čitavu fiskalnu 2022. godinu, Sony je s ukupno prodanih 19,1 milijun konzola premašio planiranih 18 milijuna, a do konca ožujka 2024. planira se ukupna isporuka preko 70 milijuna konzola. Analitičari smatraju kako se radi o prilično optimističnom cilju, ali 22 milijuna konzola u narednih godinu dana nam, nakon svega, ne zvuči toliko neizgledno.

I dok zeleni tabor bilježi slabiju prodaju i prihode, Sony u gaming segmentu bilježi rast prihoda od 33%. Rast je pogonjen prvenstveno povećanom proizvodnjom i isporukom konzola, međutim, bilježi se manja prodaja third-party igara, ali i manji profit zbog uračunate kupovine Bungie studija za 3,6 milijardi dolara.

Povezano