Vijesti

PS5 premašio 50 milijuna prodanih primjeraka

Tri godine od izlaska, unatoč Covid-19 pandemiji, nedostatku čipova i logističkim poremećajima, PlayStation 5 se prodao u preko 50 milijuna primjeraka, otkrio je to PlayStationov šef na izlasku Jim Ryan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su ujedno i prvi blagdani uopće od izlaska gdje PS5 više nema problema s isporukom. Svatko tko želi PS5, može ga kupiti u slobodnoj prodaji, što se odrazilo i na prodajne rezultate. Prethodni mjesec najbolji je studeni u povijesti PlayStationa. Nikad u povijesti u jednom mjesecu Sony nije prodao više konzola.

Sony kao “gorivo” za ovaj veliki uspjeh navodi jedan od najboljih blagdanskih razdoblja ikad u povijesti po pitanju novih igara. Marvel’s Spider-Man 2, Baldur’s Gate 3, Alan Wake 2, EA Sports FC 24 i Roblox su popularni naslovi koji su pridonijeli uspjehu PlayStationa u svim grupama starosti, poručuju iz Sonyja.

Unatoč sporijem startu iz već znanih razloga, PS5 se sasvim približio tempu prodaje PS4 konzola. PS5 je trebao 161 tjedan da dosegne 50 milijuna, a PS4 je taj isti jubilej ostvario poslije 160 tjedana.

Povezano