Vijesti

PS5 Pro se očekuje u drugoj polovici ove godine

Sony je praktički preko noći izgubio 10 milijardi dolara vrijednosti. Unatoč rekordnim rezultatima prodaje, broja igrača i igranih sati, ulagačima se u prethodnom kvartalu nije svidjela niska margina profita. Jučer je uslijedila stabilizacija, međutim, nama je bitnije što slijedi nakon događaja ovakve vrste. Slijedi iskupljenje i pokušaj vraćanja cijene dionice, a do toga dolazi – dobrim vijestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato do konca novog poslovnog kvartala očekujemo neku novu veliku prezentaciju igara, u kojoj će Sony velikim najavama nastojati promijeniti raspoloženje ulagača, ali i igrača. Prvi “baloni” već su krenuli konkretnim izvještajima o PS5 Pro u uglednim medijima.

O PS5 Pro danas piše vodeći poslovni medij CNBC. Njihov analitičar vjeruje kako se usporavanje prodaje PS5 savršeno poklapa s izlaskom PS5 Pro, koji će ponovno pobuditi jači interes za kupovinom. “Potez je osmišljen kako bi potaknuo interes za PS5 i ponudio poboljšani hardver spreman za lansiranje GTA 6 u 2025.”

PS5 Pro logičan idući potez

Upitan za komentar, Sony odbija komentirati, ali CNBC nastavlja usporedbom s prethodnom generacijom, gdje se izdavanje PS4 Pro negdje u sličnom periodu pokazalo sjajnim potezom za Sony.

CNBC ne želi nagađati o hardverskim specifikacijama, ali insajderi su složni u nekoliko stvari. Spominju prilično snažniji GPU s dvostruko više računskih jedinica na RDNA 3 arhitekturi, ali bitniji je dodatak novih čipova isključivo namijenjenih za Ray Tracing i AI upscaling grafiče, što bi trebalo raditi bitnu razliku u odnosu na prethodnika.

Svi, pa i CNBC, očekuju PS5 Pro negdje u drugoj polovici ove godine, najvjerojatnije oko blagdana.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano