Vijesti

PS5 prodan već u 10 milijuna primjeraka, pogodite koja ekskluziva se najviše kupovala

Globalnoj nestašici unatoč, PlayStation 5 je najbrže prodavana Sonyjeva konzola ikada te ujrdno i najbrže prodavana konzola u povijesti! PlayStation 5 je do svojih 10 milijuna korisnika došao u ‘samo’ 248 dana, dok je PlayStationu 4 za to trebalo 268 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje igre su se najviše kupovale?

Spider – Man Miles Morales6.5 milijuna primjeraka
MLB The Show 212 milijuna primjeraka
Ratchet & Clank Rift Apart1.1 milijun primjeraka
Returnal560 000 primjeraka

Tako Spider – Man Miles Morales predvodi “PS5 ekskluzive”, međutim, pitanje je da li bi se tako dobro prodao da nije omogućen i za PS4 konzole. Odgovor na to pitanje nam možda mogu ponuditi podaci o prodaji Returnala i Ratcheta gdje vidimo da je prodaja ispod očekivanoga za ovakve igre. Čini nam se da je prodaja takva zbog nekoliko ključnih faktora:

  • Nestašica PS5 konzola
  • Cijena igara koje su sada 80 eura
  • Ljudi još igraju PS4 igre na PS5 konzolama

Sony je i sam uočio uzrok tome, pa tako nadolazeće igre koje su trebale biti PS5 ekskluzive će doći i na PS4 konzole. Govorimo o God of Waru, Horizon: Forbiden Westu i Gran Tourismu.

Do kraja godine imamo strašno puno stvari što se Sonya tiče. Već u kolovozu nam dolazi Ghost of Tsushima: Director’s Cut. U rujnu izlaze PS5 ekskluzive Deathloop i Death Stranding: Director’s Cut. Danas im se pridružila i Kena: Bridge of Spirits koja će sada izaći 21.9 . Ne smijemo zaboraviti niti na GTA V koji 11. 11. dolazi s poboljšanjima za PS5 konzolu.

I dalje čekamo službeni Sonyev State of Play gdje će nam objaviti što nas sve čeka u idućoj godini, točan datum kada ćemo zaigrati Horizon, ali i prvi trailer za God of War: Ragnarok. Prema posljednjim glasinama Insomniac već radi na Spidermanu 2.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano