Vijesti

PS5 se približio brojci od 20 milijuna, 3 milijuna manje od očekivanog

U netom završenoj fiskalnoj 2021. godini Sony je planirao isporučiti 14,8 milijuna PS5 konzola, međutim, ostali su kratki za više od tri milijuna. Zaključno s 31. 3. isporučeno je 11,5 milijuna konzola, što iznosi ukupno 19,3 milijuna.

Unatoč neostvarenom cilju, Sony je optimističniji po pitanju aktualne fiskalne godine. Planira isporučiti 18 milijuna PS5 do 31. 3. 2023., znatno više nego prošle godine, a u razgovoru s investitorima (koji još uvijek traje) financijski direktor poručio je kako nebi trebalo biti problema u ispunjenju zadanog cilja.

Unatoč svemu, prodavaniji od PS4

Objašnjava kako u ovom trenutku proizvodnja radi u punom planiram kapacitetu, što sugerira kako se lanac opskrbe i isporuke donekle stabilizirao uslijed posljedica Covid-19 svjetske logističke krize.

Unatoč lošijoj prodaji uvjetovanoj prije svega ograničenom isporukom, PS5 je i dalje prodavaniji od PS4 u istom vremenskom razdoblju. U istom vremenskom razdoblju (otprilike 16-17 mjeseci od izlaska) PS4 je prodan u 18,5 milijuna primjeraka, što znači kako je PS5 oko milijun komada ispred prethodne generacije.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close