VijestiZanimljivosti

PSN je po istraživanju stabilniji od Xbox Livea, a Steam je daleko najgori

Ne tako davno PSN je bio sinonim za lošu mrežu. Barem je tako djelovalo u usporedbi s daleko stabilnijim Xbox Liveom. Stanje se kroz PS4 generaciju mijenjalo, a ako je suditi po istraživanju ToolTestera, zaokret je kompletiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletiran utoliko što je PSN u godinu dana zaključno s 25. 6. ove godine bio stabilnija mreža. ToolTester je istraživanje proveo na temelju podataka s Downdetector sitea, a zanimljivo je, sve tri velike mreže za gamere pronašle su se u top 30 onih koje najviše padaju.

Steam najlošiji, PSN manje lošiji od ostalih

Steam se tako po broju problema nalazi na drugom mjestu, odmah iza Discorda. U čak 99 ispada u 365 dana igrači su se najviše žalili na nemogućnost pristupa siteu i onemogućenom igranju onlinea.

Xbox Live se nalazi na 6. mjestu neslavne ljestvice s 63 ispada. 95% korisnika žalilo se na nemogućnost online igranja ili logiranja na mrežu.

PlayStation Network se pronašao na 9. mjestu s 49 ispada gdje su se igrači najviše tužili na nemogućnost spajanja i to u 64% slučajeva.

Podaci navedeni iznad prikupljeni su s tržišta u SAD-u. ToolTester napravio je slično istraživanje i za Veliku Britaniju s rezultatima koji su u omjeru približno jednaki, stoga vjerujemo kako se oni nebi razlikovali ni globalno gledano.

Povezano