Vijesti

PUBG na PS5 i XSX neće dobiti next-gen nadogradnju, ali će se izvoditi bolje

Ako ste PUBG igrali na bilo kojoj konzoli onda ste upoznati o kakvom tehničkom kršu se radi. Lijepo je znati da će PUBG na novim konzolama biti nešto manji tehnički krš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz PUBG Corporationa su objavili kako nemaju namjeru izdati next-gen nadogradnju koja bi poboljšala vizuale. Zato će se PUBG na PS5 i XSX izvoditi kao PS4 Pro i Xbox One X igre u 60 FPS-a s otključanim framerateom, ali samo ako uključite tzv. Framerate Priority opciju.

Da vam objasnimo što je taj famozni Framerate Priority. Radi se o opciji koja je svoju premijeru na PS4 Pro i Xbox One X doživjela prošlog tjedna te donosi igranje u 60 FPS-a i 1080p rezoluciji. Iskustva igrača pokazala su kako se radi o još jednom loše obavljenom poslu developera i na tim konzolama broj sličica redovito pada.

Ali zato se PUBG Corp. pohvalio kako će se na PS5 i XSX PUBG izvoditi zlatno glađe i “gotovo da nema frame dropova“. Dakle, igru bez ne baš posebnih vizuala na PS5 i XSX igramo u 1080p i 60 FPS-a. Odnosno u 4K i 30 FPS-a na XSX te 1440p i 30 FPS-a na PS5 (poput performansi na PS4 Pro) bez Framerate Priorityja. O Xbox Series S bolje je ni ne pričati, budući da će se tamo izvoditi u rezoluciji od ispod 900p i u maksimalnih 30 FPS-a.

Ipak, najbitnije od svega je da se sav napredak prenosi na nove konzole, te ćemo u istom kršu moći igrati zajedno s igračima na ostalim konzolama. Željeli bismo iskoristiti priliku i pohvaliti PUBG Corp. na fantastično obavljenom poslu. 👏

Povezano