Vijesti

Quantic Dream otvara novi studio, vodit će ga čovjek zaslužan za Deus-Ex: Human Revolution

Uspješan period suradnje s PlayStationom Quantic Dream je završio s Detroit: Become Human, jednom od najupečatljivijih igara prošle generacije. Detroit, ali i Beyond: Two Souls te Heavy Rain tako su prošle godine stigli i na PC, a studio izgleda nikada nije imao više perspektive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok rade na novoj, nenajavljenoj igri, Quantic Dream je svom studiju u Parizu priključio još jedan novi u Montrealu. Investicija je značajna, a novi studio neće raditi na novim igrama, već će sinkronizirano pomagati matičnom studiju.

Studio u Montrealu vodit će veteran gaming industrije Stéphane D’Astous, čovjek koji je iz nule izgradio Eidos Montreal, a zatim razvio Deus-Ex: Human Revolution koji je 2011. pokupio nagrade za najbolju igru godine. Stéphane je 2013. napustio Eidos Montreal, a nastavak Mankind Divided 2016. nije ispunio očekivanja.

Quantic Dreamov novi studio prvenstveno je zadužen za razvoj gameplay mehanika, a kao game director u novom studiju pridružit će mu se Yohan Cazaux iz Ubisofta, jedan od glavnih ljudi na Assassin’s Creed Valhalli.

Ovim potezima, rekli bismo, ambicije Quantic Dreama rastu u nebo. Njihova nova, još nenajavljena igra trebala bi napraviti korak naprijed na svim poljima, a gameplay mehanike trebale bi evoluirati dalje od quick time eventova. Dakle, od nove igre očekujemo jako puno, više od “samo” odlične priče.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano