Vijesti

Rainbow Six Siege ići će u free-to-play vode, ali ne prije nego što riješi jedan veliki problem

Novinar PC Gamera Morgan Park našao se u društvu game direktora R6 Siegea Leroy Athanassoffa na nedavno završenom Six Invitational natjecanju u Montrealu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog pričali su i o mogućnosti prelaska Siegea u F2P vode što je nešto što svi već neko vrijeme očekujemo, s obzirom na rastući broj svakojakih mikrotransakcija u igri. Na iznenađenje novinara, direktor je izjavio kako on i većina developera žele prebaciti igru u F2P kako bi je isporučili još većem broju igrača, ali ipak zadnju riječ tu ima izavač Ubisoft.

Smurferi

Ipak, to se definitivno neće dogoditi prije nego se riješi jedan veliki problem, a to je tzv. smurfing. Svima koji su iole ozbiljnije igrali ovu igru susreli su se sa smurferima, odnosno iskusnim igračima koji rade nove račune nebi li ih igra suprostavila sa slabijim igračima koje zatim “tamburaju”.

Iako smurfanje NIJE zabranjeno u Siegeu, kao primjerice u Doti ili Fortniteu, developeri iz Ubisoft Montreala ipak rade na algoritmima koji bi prepoznali takve igrače i smještali ih u mečeve s igračima istog skilla. To nije nešto na čemu developeri rade od jučer, borba je konstantna, međutim, igraču su sve maštovitiji u skrivanju svojeg stvarnog skilla raznim igrinim algoritmima. Pa, primjerice, neki od njih namjerno gube mečeve i “tankiraju” K/D omjer, a zatim se na partiji kasnije iživljavaju nad novim igračima.

Dakle, smurfanje je dopušteno, ali koliko je etično? Etike nema u tome. Mnogi igrači, pa tako i oni s FFA foruma napustili su igru upravo iz ovog razloga, a kako će se developeri nastaviti boriti s ovim velikim problemom, hoće li uspjeti, te hoće li se Siege naposljetku otvoriti masama tek preostaje za vidjeti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano