Vijesti

Remaster Chrono Crossa izvodi se lošije nego na PS1: “Razočaravajuće”

Mnogi su nostalgično-oduševljeno iščekivali novo Square Enixovo uskrsnuće, a posebno to vrijedi za naše forumaše. The Radical Dreamers remaster Chrono Crossa trebao je biti poklon fanovima za 23. godišnjicu, ali čini se kako se radi tek o još jednom drljavo odrađenom poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, da je Square Enix odradio jako loš posao je činjenica, jer remaster Chrono Crossa detaljno je testirao Digital Foundry čija ekipa nema previše lijepih riječi . Kažu kako je frame-rate na PS4/PS5 nekonzistentan, lošije se izvodi nego na prvom PlayStationu ’99., što posebno vrijedi za borbu.

“Fanovi, igrajte radije na PS1”

Remaster Chrono Crossa s tehničke strane nazivaju “jednom od najlošijih igara koje su ikada vidjeli na PS4”, što je sramotno samo po sebi. Budući da su slike većinom rekonstruirane uz pomoć umjetne inteligencije, često se pojavljuju čudni, pikselizirani artefakti, primjetan je i stuttering.

Sve to doprinijelo je univerzalnom zaključku te ujedno i preporuci fanovima – najbolji način za igranje Chrono Crossa je i dalje originalna kopija igre na originalnom PlayStationu i CRT televizoru.

Povezano