Vijesti

Remedy radi na Alan Wakeu 2

Na čemu radi Remedy nakon Controla? Ako je za vjerovati Jeff Grubbu, jednom od najpouzdanijih novinara gaming industrije, Remedy radi na nastavku Alan Wakea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čuo sam da Remedy radi na Alan Wake 2 igri zajedno s Epic Gamesom”, izjavio je na vlastitom Game Mess podkastu. Kako kaže, Remedy je projekt ponudio različitim izdavačima, neki od njih su se novčano nadmetali, a Epic je ponudio najviše.

“Ne znam kada će ga točno najaviti, ali to je ono što sam čuo”, tvrdi Jeff Grubb koji ovakve stvari nikada ne izmišlja.

Alan Wakea je Remedy u suradnji s Microsoftom izdao još 2010. Unatoč velikoj popularnosti nastavak nikada nije bio ozbiljno planiran, a razlog tomu je možda Microsoft koji je prava na IP držao sve do ljeta 2019. Prije dvije godine Remedy je otkupio prava za 2,5 milijuna eura i tu je (a možda i ranije) krenula ideja za nastavak.

Priča Jeff Grubba o navodnom novčanom nadmetanju za prava objavljivanja Remedyjevih novih igara drži vodu budući da je suradnja ove dvije kompanije sklopljena još prije godinu dana.

Onda nismo znali, a danas znamo, kako je suradnja dogovorena za Alan Wake 2. Epic Games će osigurati raskošan budžet, Remedy će i dalje zadržati prava na IP, a oboje će ravnomjerno podijeliti profit što je dobitna kombinacija za oboje.

Što to znači za nas igrače? Na PC-ju će se Alan Wake 2, jednom kada izađe, moći kupiti samo na Epic Games Storeu, a partnerstvo s Epicom nebi trebalo utjecati na dostupnost igre na konzolama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano