Vijesti

Remedy s Tencentom radi na kooperativnoj pucačini Vanguard

Finski Remedy u posljednje vrijeme je prilično zaposlen. Osim na nastavku Alana Wakea rade i na nastavku Controla, njegovom multiplayer spin-offu imena Condor, a sada je otkriven i novi naslov kojeg će izdati zajedno s kineskim gigantom Tencentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vanguard će biti free-to-play kooperativna PvE pucačina, kako kažu – tipični Remedyjev AAA naslov. Igra je u ranoj fazi razvoja, koristi se Unreal Engine 5, a planiraju je izdati na PC-ju i konzolama.

Tencent će pomoći financirati razvoj, a zauzvrat će dobiti izdavačka prava na azijskom tržištu, podijelit će dio zarade, a ujedno će i jedan od njihovih studija razviti mobilnu verziju Vanguarda.

Sve to je znak da oba igrača ozbiljno računaju na ovaj naslov. Tencent je ogroman igrač u gaming industriji. Samo na mobilnom tržištu njihove dvije najpopularnije igre prošle godine generirale su skoro 6 milijardi dolara. Ranije ovog mjeseca kupili su Turtle Rock studio, vlasnici su i Riot Gamesa (League of Legends), posjeduju oko 40% udjela u Epic Gamesu, a manje udjele imaju i u Activisionu, Ubisoftu, Paradoxu, Discordu…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra