Vijesti

Resident Evil 9 možda ide u open world okruženje

Već neko vrijeme u razvoju je potpuno novi Resident Evil, deveti po redu iz linije glavnih naslova serijala, a po svemu sudeći, bit će specifičan na svoj način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema insajderu Dusk Golemu, čovjeku koji već godinama javlja točne informacije iz japanskih studija, a osobito iz Capcoma, serijal će u devetki napraviti tranziciju u open world okruženje. Netom izašla Dragon’s Dogma 2 proširila je interni RE grafički pokretač tehnologijom za naslove s otvorenim svjetovima, na čiju tehnologiju će se nadovezati Monster Hunter Wilds i Resident Evil 9.

Serijal već neko vrijeme kokerira s polu otvorenim okruženjima, počevši još od Resident Evila 4, dok je taj koncept dodatno nadograđen u Villageu iz 2021. Stoga nas nebi iznenadila potpuna tranzicija, a Capcom je dosad u više navrata dokazao da mu inovacije i eksperimenti nisu strani.

Bez gubitka identiteta

Ako ste u strahu da bi Resident Evil mogao izgubiti identitet, Golem uvjerava kako to neće biti slučaj. Capcomu je, dodaje, iznimno bitno zadržati DNA, to je dokazao u posljednjim nastavcima drugih serijala, a dokazat će i s devetkom, uvjeren je.

Kako bilo, Resident Evil 9 ne očekujemo tako skoro, pogotovo kada uzmemo u obzir Capcomovu politiku izdavanja jednog udarnog premium naslova godišnje. Novi Monster Hunter Wilds već je potvrđen za 2025., očekujemo ga negdje u prvom kvartalu te godine, a RE9 vjerojatno 2026. ili u najboljem slučaju u jesen 2025.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano