Vijesti

Otkriveno je kada Roblox dolazi na PlayStation

IZVORNA VIJEST 11. 9.:

Uglavnom među mlađim igračima, Roblox uživa iznimnu globalnu popularnost. Radi se o kompaniji koju su samo prije nekoliko godina cijenili na manje od milijarde. Negdje u koroni sve je inflatiralo, a Roblox je bio jedna od onih igara čije covid brojke su se ispostavile donekle realnima. Na PC-u, mobitelima i Xboxu broji blizu 70 milijuna igrača mjesečno, a uskoro dolazi na platformu s još 150 milijuna potencijalnih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je, naravno, PlayStation. Ova više platforma nego igra, budući da se radi o iskustvu s nebrojeno igara i doživljaja kreiranih od strane igrača, na PS4 i PS5 konzole stiže u listopadu, javljaju iz Robloxa. 17 godina nakon što je inicijalno lansiran na PC-u.


AŽURIRANJE VIJESTI 14. 9.

Na netom završenoj PlayStation Showcase prezentaciji potvrđen je 10. 10. kao datum izlaska Robloxa za PlayStation.


Nakon PlayStationa, Robloxu je jedino još preostao Nintendo, gdje još uvijek nije službeno potvrđen. Roblox će na PS4 i PS5 sadržajno i mogućnostima pratiti ostale verzije, a posebno onu na Xboxu, koja će ovom prigodom dobiti veliko ažuriranje s novim vizualima, češćim nadogradnjama te poboljšanim korisničkim iskustvom.

Istovremeno, Roblox Studio, alat za izradu Roblox igara ostat će dostupan samo na računalima. Alati nekad namijenjeni samo amaterima sada donose kruh na stol tisućama obitelji. Naime, deset najpopularnijih igara na Robloxu svojim kreatora donosi 27 milijuna dolara godišnje svakom. Stoti najpopularniji developer zarađuje blizu milijuna godišnje, a tisućiti je na 60 tisuća dolara godišnje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano