Vijesti

Rockstar je dao 10 tisuća dolara fanu koji im je pokazao kako ubrzati GTA V učitavanja

Prije dva tjedna pisali smo o GTA V fanu nadimka t0st, programeru hobistu koji je pronašao način kako vrijeme učitavanja GTA Onlinea smanjiti za čak 69%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Greška je u kodu zaduženom za učitavanje kataloga, a koji je očito napisan na samom početku Onlinea kada u igri nije postojala ni približno bogata ponuda sadržaja. Da ne kompliciramo, kod u sadašnjem stanju za svaki od predmeta u katalogu provjerava na serverima je li prisutan u datotekama igre lokalno. Umjesto da direktno spremi popis, što je prema t0stu bolje rješenje.

Fix uskoro stiže u GTA V

Da je njegovo rješenje bolje dokazao je skriptom kojom je promijenio zadanu logiku. Vrijeme učitavanja Onlinea smanjilo se sa 6 minuta na samo 1:50! Što je ušteda vremena od čak 69,4%.

Dva tjedna kasnije, t0st javlja kako ga je kontaktirao Rockstar i nagradio ga s 10 tisuća dolara. Rockstar obično nagrađuje one koji otkriju sigurnosne propuste, ali kako kaže, ovaj put su napravili iznimku.

“Dobio sam potvrdu kako će implementirati moje rješenje”, kaže t0st, ali Rockstar nije želi oići u tehničke detalje.

“Nakon temeljite istrage, možemo potvrditi kako je t0st zaista bio u pravu. Otkrio je koji dio koda usporava učitavanja GTA Onlinea”, javili su iz Rockstara, pa potvrdili – “na temelju toga napravili smo promjene koje ćemo implementirati u narednoj zakrpi.”

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano