Vijesti

Rockstar je izrezao sadržaj koji vrijeđa trans osobe u GTA 5

Rockstar, koji je, između ostalog, ime stekao i na činjenici da se nije libio na satiričan način ismijati sve slojeve društva s posebnim naglaskom na američku kulturu i način življenja, sada je jednim dijelom odlučio napraviti kompromis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravio je to u GTA 5 remasterima za novu generaciju konzola. Prvo je prošli mjesec u/JayProspero na Redditu otkrio kako Captain Spacetoy lutka više nema “promjenjive genitalije”, a sada je otkriveno kako su uklonjene i transrodne žene, tzv. “drag queens” koje su kao navijačice pohodile ilegalne utrke te obitavale oko Cockatoos noćnog kluba.

Sve to događa se nakon što je u jesen prošle godine udruga developera Out Making Games otvorenim pismom pozvala Rockstar “da ostavi transfobiju u 2013. godini”. Ista udruga sada se i zahvalila Rockstaru. “GTA V je iznimno popularna igra s milijunima igrača diljem svijeta i ova promjena može imati veliki utjecaj na način na koji igrači percipiraju trans osobe”, poručili su.

Podrži FFA i riješi se reklama

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo pogodnosti poput uklanjanja reklama s portala i unikatnih bedževa pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra