Vijesti

Rockstar je kupio FiveM tim i modifikaciju za igranje GTA online na PC-u

Rockstar se dugo sporio s moderima GTA igara. Neki su završili i na sudovima, međutim, iz vedra neba stiže relativno ugodno iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cfx.re, tim modera iza FiveM modifikacije za GTA 5 i RedM za Red Dead Redemption 2, koji na PC-ju okupljaju na stotine tisuće igrača u kustomiziranim role-play modovima, sada je postao djelom Rockstara.

Što to znači prvenstveno za neusporedivo popularniji FiveM? Cfx.re tvrdi da će svi profitirati, budući da će moći nastaviti razvijati modifikaciju uz pomoć originalnih kreatora.

Pretpostavlja se kako će Rockstar pokušati monetizirati projekt, međutim, oni koji igraju već neko vrijeme svjedoče već postojećim pokušajima monetizacije kreatora, pa ako ništa drugo, tim iza FiveM-a sada će dobiti priliku svoje odrađivati profesionalno, na puno većoj razini nego dosad. A FiveM je sjajna modifikacija i, ako pitate mnoge od nas, puno bolji pristup online igranju neke GTA igre od Rockstarovog viđenja onlinea.

Istovremeno, može se iščitati kako, barem zasad, Cfx.re nema veze s GTA 6 i potencijalnim roleplay modom za isti. Poručili su pratiteljima da ih stoga ne ispituju o najiščekivanijoj igri svih vremena.

GTA Online i FiveM nastavit će djelovati kao zasebni projekti, međutim, uz podršku Rockstara, nije nemoguće da modifikacija jednog dana zaživi i na konzolama. Da se može, pokazala je Bethesda koja se već godinama ne srami svojih modera.

Igra

Povezano