Vijesti

Rockstar je planirao 3 story ekspanzije za GTA 5, jedna je skoro dovršena, ali sve je otkazano zbog GTA Online

Los Santos i Blaine County iz pera Rockstarovih dizajnera te 2013. i danas sam po sebi imao je golemi potencijal za ispričati još priča u GTA 5. GTA 4 imao je sjajne ekspanzije, a u GTA 5 željeli smo vidjeti neku novi priču u Grove Streetu, možda nešto o Ballasima, neku misteriju u Blaineu… A planovi su postojali.

Prošle godine data mineri iskopali su informacije o jednom od navodno tri planirana DLC-a imena “Agent Trevor” koji bi zasigurno bio presmiješan. Glumac Steven Ogg tada je ispričao kako je u njemu Trevor trebao surađivati s FBI u James Bond stilu. Sada smo o samim planovima dobili konkretne informacije direktno od bivšeg zaposlenika Rockstara.

Joseph Rubino šest je godina radio u Rockstaru. Kako je ispričao na Youtube kanalu SanInPlay, bio je dijelom ekipe koji je radio na tom prvom DLC-u s Trevorom prije nego je sve iznenadio golemi uspjeh GTA Onlinea.

Krava muzara

“Kada se pojavio GTA Online jako brzo postao je krava muzara, a i ljudi su ga toliko voljeli da je bilo teško prevagnuti fokus na samostalni DLC koji bi ga potencijalno nadmašio. Gledajući sada unatrag, rekao bih da smo vjerojatno mogli iznijeti oboje, ali bila je to poslovna odluka.”

Odluka od napuštanju razvoja DLC-a u korist GTA Onlinea bila je isključivo Rockstarova. Ona se u konačnici pokazala ispravnom, jer GTA Online narastao je u neslućene visine, ali Rubio i kolege tada nisu bili zadovoljni, smatrali su kako je trebalo dovršiti DLC čiji razvoj je zaustavljen negdje na polovici.

Premda ne znamo što točno, Rubio za kraj dodaje kako je dosta toga u konačnici završilo u GTA, ali u njegovoj Online komponenti.

Igra

Povezano