Vijesti

Rockstar za GTA 6 priprema bitne nadogradnje grafičkog pokretača

Francuski Rockstar Mag, site posvećen svemu vezano za razvojni studio Rockstar, GTA i Red Dead Redemption, raspisao se o novoj verziji RAGE grafičkog pokretača koja će pogoniti GTA 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razvoj pokretača, pišu, zadužen je studio u San Diegu, gdje 20-ak inženjera radi primarno na nadogradnjama fizike. U devetoj verziji RAGE-a, Rockstar se navodno fokusira na fiziku, vrijeme, kvalitetu renderiranja te na umjetnu inteligenciju.

Nikada dosad u nekoj igri fizika igre nije simulirana u realnom vremenu. Prvenstveno zbog toga što voda sama po sebi nije toliko bitna u igrama, a nešto ozbiljnije trošilo bi previše resursa. Inženjeri iz San Diega navodno su razvili tehnologiju koja adresira taj problem, pa realnije simulira ponašanje vode u open world igrama bez pretjeranog gaženja hardvera. Na istu utječe i vjetar, Rockstar Mag špekulira da će ocean sam po sebi imati veliku ulogu u GTA 6, pa spominje potencijalne aktivnosti poput surfanja. A mi podsjećamo na leakove koji ukazuju na druge lokacije na drugim otocima izuzev onog glavnog gdje je Vice City.

Primjer fizike vode kakva se očekuje u GTA 6.

Što se tiče vozila, navodi se povećani broj poligona automobila u odnosu na GTA 6, što će omogućiti preciznije deformacije, a samim time i realističnije nesreće. Ugradnja spoilera vjernije će utjecati na vozni model, kao i druge modifikacije vozila, ali Rockstar navodno neće skroz skrenuti u realistične vode. Upravljanje će naginjati više onom u GTA 5 nego u GTA 4.

Nadogradnja tehnologija iz RDR2

Po prvi put uopće u GTA igri, osvjetljenje će biti simulirano prema fizici, poput onog u Red Dead Redemptionu 2 kojeg i danas pamtimo kao jedno od najboljeg u industriji. Osobito to vrijedi za noćni život, budući da je Miami/Vice City poznat po istom, pa očekujte puno iscrtavanja neonskog svijetla na kolnicima.

Očekujte slične prizore u Vice Cityju.

Na koncu dolazimo do vremena i vremenskih (ne)prilika. Opet po uzoru na Red Dead Redemption 2, u GTA 6 očekuje se produžetak te tehnologije. Vjetrrovi će lomiti vegetaciju, valovi će narušavati idilu na plaži, kiša će utjecati na vožnju pri visokim brzinama, a noćno nebo parat će munje.

Igra

Povezano