Vijesti

Rošada u Arrowheadu; Tvorac Helldiversa 2 želi ostati neovisan od Sonyja

Nekoliko mjeseci nakon monumentalnog uspjeha Helldiversa 2, igre koju još uvijek igraju milijuni igrača, uslijedila je rošada unutar Arrowheada.

S čelne pozicije studija odstupa Johan Pilestedt, čovjek koji je predvodio razvoj Helldiversa te se prometnuo kao go to osoba za sva pitanja o igri. Međutim, nije se dogodilo ništa ozbiljno, Pilestedt se želi više posvetiti kreativnim zadacima te će nastaviti predvoditi razvoj Helldiversa 2 i budućih igara.

Kao izvršni direktor postavljen je Shams Jorjani, nekadašnji čelnik poslovne divizije Paradox Interactivea. Čini se kako je ključna točka za obojicu ona koja broji 100 zaposlenika. Pilestedt kaže kako se približavajući toj brojci više ne osjeća ugodno s poslovne strane.

Blizzard i FromSoftware kao uzori

Što se tiče smjera, ne mijenja se ništa. Premda se špekuliralo kako Sony ima interes otkupiti studio i uvrstiti ga u obitelj PlayStation Studiosa, budući da posjeduje te financira razvoj Helldiversa, želja novog i bivšeg čelnika Arrowheada je, dodaju, ostati neovisan.

“Želim vidjeti koliko daleko možemo ići”, Pilestedt poručuje za Gamesindustry.biz, pa nastavlja: “Dovođenjem novog izvršnog direktora imamo dobar potencijal ostvariti budućnost u kojoj se vodimo kao jedan FromSoftware ili Blizzard.”

Zanimljivo, Blizzard već neko vrijeme nije neovisan, kupio ga je Microsoft, a što se tiče FromSoftwarea, upravo Sony posjeduje priličan udio u njegovoj matičnoj kompaniji Kadokawi.

https://x.com/ArrowheadGS/status/1793273560598716657

Igra

Povezano